|
|
|
... éretlennel. Jól megmossuk, majd felszeleteljük.
Mehet egy nagy befőttesüvegbe, a fűszerekkel, cukorral egyetemben. A befőttesüveg legyen jól záródó! Majd öntsük nyakon finom alkohollal, úgy, hogy elfedje a zöld diókat. Zárjuk rá az üveg tetejét.
Hagyjuk állni 3-6 hétig, hetente rázogassuk. Majd szűrjük át gézanyagon, töltsük jól záródó üvegekbe, és várjuk a k... |
2021-06-23 08:42:12 |
|
|
|
|
|
|
... mint egy egysejtű, mikroszkopikus, élő gombafajták egy csoportja és szaporítással készítik.
Az élesztő egysejtű, mikroszkopikus, élő gombák tömege, amelyeknek hatására a cukor alkohollá és széndioxiddá alakul, vagyis alkoholos erjedés következik be. A keletkező széndioxid lazítja, felfújja a tésztát, a kenyeret és a különféle süteményeket.
A sütés-főzés elpus... |
|
2020-03-05 19:37:08 |
|
|
|
|
|
|
... mint egy egysejtű, mikroszkopikus, élő gombafajták egy csoportja és szaporítással készítik.
Az élesztő egysejtű, mikroszkopikus, élő gombák tömege, amelyeknek hatására a cukor alkohollá és széndioxiddá alakul, vagyis alkoholos erjedés következik be. A keletkező széndioxid lazítja, felfújja a tésztát, a kenyeret és a különféle süteményeket.
A sütés-főzés elpus... |
2019-06-13 16:25:31 |
|
|
|
|
|
|
... almáből készül. Hasonló az almaléhez, de szűretlen és feldolgozatlan.
Az almaborecet viszont alma ciderből, erjesztéssel készül, melynek során a gombák és a baktériumok a cukrot alkohollá alakítják. Ez utána egy második erjesztési folyamaton megy keresztül, melynek során az alkoholból ecetsav lesz.
Ennek az erjesztési folyamatnak köszönhető, hogy az almaborec... |
|
2018-08-08 12:47:39 |
|
|
|
|
|
|
... almáből készül. Hasonló az almaléhez, de szűretlen és feldolgozatlan.
Az almaborecet viszont alma ciderből, erjesztéssel készül, melynek során a gombák és a baktériumok a cukrot alkohollá alakítják. Ez utána egy második erjesztési folyamaton megy keresztül, melynek során az alkoholból ecetsav lesz.
Ennek az erjesztési folyamatnak köszönhető, hogy az almaborec... |
|
2018-08-05 21:50:35 |
|
|
|
|
|
|
... illatára, ezáltal túlevésre ösztönöz.
3. ÉDESSÉG UTÁN SÓVÁROGSZ
A cukor növeli a dopamin, más néven a boldogsághormon szintjét, akárcsak az alkohol. Ahogy felhagysz az alkohollal, a szervezet másból igyekszik pótolni ezt a mesterséges jó érzetet. Ne lepődj meg tehát, ha gyakrabban kívánod majd az édeset.
alkohol2.jpg ()
4. DIÉTA NÉLKÜL IS LEFO... |
2018-05-12 08:06:41 |
|
|
|
|
|
|
... Mivel a bőr után a máj a második legnagyobb kiterjedésű szerv, ezért fokozottan ügyelnünk kell az állapotára, mert kulcsfontosságú funkcióval bír. Számos máj-probléma léphet fel, melyek alkohollal, fertőzésekkel, vagy akár daganatos elváltozásokkal hozhatók kapcsolatba.
Szakértők szerint a máj egészségének megőrzése érdekében néhány alapvető és könnyű szabály betartása ... |
2018-04-09 13:19:00 |
|
|
|
|
|
|
... diagnózist a dohányzás.
Egészségtelen étkezés
Ez persze nem újdonság, az egészségtelen, a rengeteg cukor és telített zsírsav jellemezte rossz étkezési ... |
2017-11-07 22:14:57 |
|
|
|
|
|
|
... gyökeret megmossuk, felaprítjuk, a növény föld feletti részeit (virágos, leveles hajtás) összetépkedjük, befőttes üvegbe tesszük és leöntjük jó minőségű, erős pálinkával, vagy gyógyszertári alkohollal.
Legalább két hétig érleljük szobahőmérsékleten, de sötét helyen, naponta rázogatjuk. Leszűrjük, és a fent leírt alaprecept szerint a cukorsziruphoz adjuk. Amikor jelentkeznek a... |
2017-10-20 08:29:01 |
|
|
|
|
|
|
... mint egy egysejtű, mikroszkopikus, élő gombafajták egy csoportja és szaporítással készítik.
Az élesztő egysejtű, mikroszkopikus, élő gombák tömege, amelyeknek hatására a cukor alkohollá és széndioxiddá alakul, vagyis alkoholos erjedés következik be. A keletkező széndioxid lazítja, felfújja a tésztát, a kenyeret és a különféle süteményeket.
A sütés-főzés elpus... |
2017-10-17 22:37:49 |
|
|
|
|